Újbudai hallgatói startup pályázat 2017

Újbudai hallgatói startup pályázat 2017

Újbuda Önkormányzata pályázatot hirdet innovatív ötleteken és fejlesztéseken alapuló növekedésorientált ifjúsági vállalkozások létrehozására vagy korai fázisú támogatására.

A pályázaton 35 év alatti, a XI. kerületben campusszal vagy Újbudával együttműködési megállapodással rendelkező felsőoktatási intézményben bármilyen tanulói jogviszonnyal rendelkező vagy a XI. kerületben állandó lakcímmel bíró felsőoktatási hallgatók indulhatnak egyénileg vagy maximum ötfős csoportban. Csapatban való jelentkezésnél elegendő, ha a csapat (lefelé kerekített) fele kerületi lakos vagy tanul olyan egyetemen, amelyikre illik a fenti leírás, viszont a csapat minden tagjának 35 év alatti felsőoktatási hallgatónak kell lennie. A pályázat elnyerésének feltétele, hogy a hallgatói innovativitáson alapuló vállalkozás a XI. kerületben jöjjenek létre vagy itt működjön. A pályázat témáját illetően megkötés nincs, de a társadalmi elfogadottság fontos szűrő feltétel.

A pályázók köre:

- A pályázaton 35 év alatti, a XI. kerületben campusszal vagy Újbudával együttműködési megállapodással rendelkező felsőoktatási intézményben bármilyen tanulói jogviszonnyal rendelkező vagy a XI. kerületben állandó lakcímmel bíró felsőoktatási hallgatók indulhatnak.

- Pályázni lehet egyénileg vagy maximum ötfős csoportokban. Csapatban való jelentkezésnél elegendő, ha a csapat (lefelé kerekített) fele (azaz 2-ből 1, 3-ból 1, 4-ből 2, 5-ből 2 tag) kerületi lakos vagy tanul a következő pontban felsorolt intézmények valamelyikében, a többieknek elég, ha 35 év alatti felsőoktatási hallgatók.

- Az újbudai campus vagy együttműködési szerződés feltételnek megfelelő felsőoktatási intézmények listája: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Szent István Egyetem, Budapesti Corvinus Egyetem, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Semmelweis Egyetem, Edutus Főiskola, Gábor Dénes Főiskola, Nemzetközi Üzleti Főiskola (IBS).

A pályázatok benyújtása:

A pályázatokat 2017. szeptember 10. vasárnap éjfélig - a vállalkozás nevének és kötőjellel az „Újbudai hallgatói startup pályázat” jeligének az üzenet tárgyban való feltüntetésével - a kerekgyarto.gabor@ujbuda.hu emailcímre elektronikusan kell elküldeni egy darab csatolt fájlként pdf formátumban.

Bírálati szempontok:

- A pályázati előírásoknak való megfelelés

- A vállalkozás megvalósíthatósága az odaítélt összegből

- A vállalkozás piacképessége, növekedési potenciálja és skálázhatósága

- A vállalkozás versenyképessége és innovativitása

- A vállalkozás működőképességének kidolgozottsága és annak realitása

- A vállalkozás üzletképessége, üzleti modelljének kidolgozottsága és megvalósíthatósága

- A vállalkozói csapat hozzáértése, lelkesedése, siker iránti elkötelezettsége

- A vállalkozás társadalmi megítélése, elfogadottsága

A zsűri tagjait a következő szervezetek delegáltjai alkotják:

- Eötvös Loránd Tudományegyetem Innovációs Központ

- Budapesti Corvinus Egyetem Kisvállalkozás-fejlesztési Központ

- Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

- Design Terminál

- Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány

- Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége

A zsűri tiszteletbeli elnökei, a pályázat ötletgazdái: dr. Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és dr. Simicskó István honvédelmi miniszter, Újbuda országgyűlési képviselője. A pályázat főszervezője Kerékgyártó Gábor, Újbuda vállalkozásfejlesztési tanácsnoka. A pályázat együttműködő partnere az Ifjúsági Vállalkozásélénkítő Egyesület és a Spin-Off Klub.

A részletes pályázati kiírás megtalálható: http://ujbuda.hu/ujbuda/ujbudai-hallgatoi-startup-palyazat-2017

Érdeklődőknek ajánljuk: https://www.facebook.com/events/122169024995917/