A Hand-in-Scan Medical Trainer termékbevezetése a MEDICA kiállításon

Düsseldorf (Németország) 2014. november 12–16.

Az évente Düsseldorfban megrendezésre kerülő MEDICA a világ legnagyobb egészségügyi szakvására.

A 4 napos kiállításon a közel ötezer kiállító több mint 130.000 látogatót vonzott, amelynek kétharmada külföldről érkezett, 120 országból.

A HandInScan Kft. itt mutatta be új termékét – a Hand-in-Scan Medical Trainer-t – amely épp csak kigördült a budapesti gyártócsarnokból. A Hand-in-Scan egy kompakt kivitelű digitális kéz-szkenner, mely a kézhigiéné ellenőrzésére szolgál, és komplex szolgáltatásokat nyújt.

A Hand-in-Scan forradalmi technológiája egy speciális kézfertőtlenítőszer használata után megméri a kézmosás hatékonyságát és azonnali, objektív visszajelzést ad a felhasználónak.

A Hand-in-Scan minden használat után azonnal elmenti a mérési eredményeket, melyek feltölthetők az internetes rendszerbe, amely alapján különféle kézhigiénés teljesítményt mutató statisztikákat szolgáltat a kórházi menedzsment részére. A Hand-in-Scan az első eszköz, amely biztosítja a kézhigiénia folyamata feletti teljes kontrollt.

A szakszerű, WHO által ajánlott kézfertőtlenítési technika oktatása segít csökkenteni a kórházi fertőzések által okozott megbetegedéseket, az extra költségeket és biztosítja a személyzet fejlődésének folyamatos nyomon követését.

A Hand-in-Scan Medical Trainer hivatalos piaci bevezetése hatalmas előrelépés a cég számára, melynek kapcsán a szakkiállítás során potenciális üzleti partnerek élénk érdeklődést mutattak Ausztria, Lengyelország, Csehország, Németország, Oroszország, Ukrajna, Svájc, Szlovénia és Irán piacain történő forgalmazására.

A Hand-in-Scan díjat nyert a Balkáni Venture Fórumon

Nova Gorica (Szlovénia) 2014. november 11–13.

A Balkáni Venture Fórum a Kelet-Közép-Európai régió egyik legnagyobb kockázati tőke, magántőke és befektetési fóruma, melyet azért hoztak létre, hogy megkönnyítse az innovatív vállalkozások finanszírozását, növelje a befektetői készséget és katalizálja az innovációt a globális üzleti életbe.

A Hand-in-Scan bemutatkozó előadását az első 10 közé választották az idei befektetői prezentációs versenyen.

A Balkan Venture Forum – COINVEST Edition a balkáni UnlimitedCOBIK,  COINVEST, Europe Unlimited és a VIBE közös rendezvénye. A fórum az Európai Kockázati Tőke 2014 (EVC) egyik regionális elődöntője. A BkVF résztvevői közül a legjobb 10 vállalat közvetlenül bejutott a European Venture Summit (EVS) 2014. december 8-i düsseldorfi döntőjébe. Az EVS a kontinens legnagyobb kockázati tőke piaca, amely több mint 120 vállalkozást és ugyanannyi befektetőt köt össze. Ezen most a Hand-in-Scan is ott lesz!

A HandInScan Kft-ről

Semmelweis Ignác örökségére alapozva alakult magyar start-up cég, amely egy új, közvetlen és objektív kézhigiéné kiértékelő rendszert fejleszt, validál és forgalmaz Hand-in-Scan márkanév alatt. Feladatunk, hogy hatékonyan csökkentsük az egészségügyi ellátással összefüggő fertőzéseket és felszámoljuk a magas kockázatú ipari eljárások szennyezési eseményeit.

A Hand-in-Scan a kézhigiéné hatékonyságáról mérhető és valós idejű visszajelzést biztosít, egyedülálló módon. Ibolyántúli fény és digitális képalkotás alkalmazásával a rendszer el tudja különíteni a kéz fertőtlenített területeit a nem fertőtlenített részektől. A technológiával megtámogatott oktatás és az objektív ellenőrzés révén ez a megoldás jelentősen csökkenti a fertőzések számát, és integrált minőségbiztosítási koncepciót ad a tiszta gyártási helyszínek számára.