Tartolt a budapesti SmartVineyard™ csapat Vilniusban

Az Intel Business Challenge nevű világszínvonalú startup versenyén 3. helyezéssel büszkélkedet a magyar csapat. 4000 jelentkezésből a legjobb 24 csapattal mérkőzött meg a szőlőbetegségeket detektáló és előrejelző szenzorhálózattal foglalkozó vállalkozás, ezzel bekerülve a novemberi Intel Global Challenge egyesült államokbeli, Szilícium Völgyben szervezett fináléjába.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szőlővédelmi technológia, melyen a SmartVineyard™ csapata dolgozik világszerte egyedülálló és már neves szőlészetek képezik ügyfélkörét – egyelőre még Magyarországon - , mint a Gere Tamás és Zsolt Pincészet, Bock Pincészet és sokan más. A szőlőföldeken alkalmazott megoldás a szenzorok segítségével mért időjárási paraméterek alapján mutatja ki az adott területen való szőlő fertőzések kialakulásának valószínűségét. A GSM hálózaton át küldött információ különböző algoritmusoknak köszönhetően a szőlész számára egy webes felületen mutatja be szőlőjében lévő fertőzéseket. Ez az első olyan megoldás mely valós idejű értékeket és megbízható előrejelzéseket tud adni a felhasználó számára.

Az egyedi, innovatív technológia mellett - melyet Árendás Csaba, SmartVineyardTM ügyvezetője mutatott be - a csapat dinamizmusát is elismerte a szakmai zsűri a Life Sciences Baltics tudományos konferencián, mely olyan tagokból állt, mint Marcin Hejka, az Intel Capital ügyvezetője, Allan Martinson (MTVP / Polar Ventures), vagy éppen Julie Meyer az Ariadne Capital ügyvezetője, és az EntrepreneurCountry alapítója.

Az eredményhirdetést, valamint a rendezvény díjátadóját még aznap este a Litván Operaház és Balettszínház impozáns épületében tartották, ahol a harmadik helyezettnek járó díjat Elvadas Gustas litván gazdasági miniszter, valamint Marcin Hejka (Intel Capital) adták át a SmartVineyardTM csapatának a több száz résztvevő előtt.